...
Napisał(a)
Witam, mam pytanie co robicie ze zbędnymi żółtkami ? Chodzi mi o to, że np. gdy robię omlet to używam powiedzmy 8 jajek z czego tylko 1 ewentualnie 2 żółtka. Zostaje mi wtedy 6 żółtek i nie wiem co z nimi zrobić, jakieś pomysły, rady ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
A dlaczego wyrzucasz żółtka? Zawierają mega dużo wartościowych składników (typu cholina), no i fajnie wpływają na testosteron.
...
Napisał(a)
Staram się ograniczyć tłuszcze. Żółtka pomijam tylko przy omlecie, gdy np. jem jajka na twardo to wszystko (białko, żółtko).
...
Napisał(a)
ograniczyc tluszcze w jakim celu?
nic nie zrobis zz zoltek jak ograniczasz tluszcze, bialka z nich nie wyekstrah**esz
nic nie zrobis zz zoltek jak ograniczasz tluszcze, bialka z nich nie wyekstrah**esz
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
A propo żółtek. Można je na surowo wcinac? ( spazone krotko)
Trenuje ciężko -trenuj ciężej.
Trenuje ciężej- trenuje dobrze
...
Napisał(a)
z surowymi jajami zawsze wiaze sie pewne ryzyko zwiazane z salmonella, swego czasu parzylem i bylo OK, ale na wlasne ryzyko.
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
Digestibility of cooked and raw egg protein in humans as assessed by stable isotope techniques.
Evenepoel P, Geypens B, Luypaerts A, Hiele M, Ghoos Y, Rutgeerts P.
Department of Medicine, Division of Gastroenterology and Gastrointestinal Research Centre, University Hospital Leuven, B-3000 Leuven, Belgium.
Abstract
Egg proteins contribute substantially to the daily nitrogen allowances in Western countries and are generally considered to be highly digestible. However, information is lacking on the true ileal digestibility of either raw or cooked egg protein. The recent availability of stable isotope-labeled egg protein allowed determination of the true ileal digestibility of egg protein by means of noninvasive tracer techniques. Five ileostomy patients were studied, once after ingestion of a test meal consisting of 25 g of cooked 13C- and 15N-labeled egg protein, and once after ingestion of the same test meal in raw form. Ileal effluents and breath samples were collected at regular intervals after consumption of the test meal and analyzed for 15N- and 13C-content, respectively. The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 +/- 0.8 and 51.3 +/- 9.8%, respectively. A significant negative correlation (r = -0.92, P < 0.001) was found between the 13C-recovery in breath and the recovery of exogenous N in the ileal effluents. In summary, using the 15N-dilution technique we demonstrated that the assimilation of cooked egg protein is efficient, albeit incomplete, and that the true ileal digestibility of egg protein is significantly enhanced by heat-pretreatment. A simple 13C-breath test technique furthermore proved to be a suitable alternative for the evaluation of the true ileal digestibility of egg protein.
Poza tym surowe są gorzej przyswajalne.
Evenepoel P, Geypens B, Luypaerts A, Hiele M, Ghoos Y, Rutgeerts P.
Department of Medicine, Division of Gastroenterology and Gastrointestinal Research Centre, University Hospital Leuven, B-3000 Leuven, Belgium.
Abstract
Egg proteins contribute substantially to the daily nitrogen allowances in Western countries and are generally considered to be highly digestible. However, information is lacking on the true ileal digestibility of either raw or cooked egg protein. The recent availability of stable isotope-labeled egg protein allowed determination of the true ileal digestibility of egg protein by means of noninvasive tracer techniques. Five ileostomy patients were studied, once after ingestion of a test meal consisting of 25 g of cooked 13C- and 15N-labeled egg protein, and once after ingestion of the same test meal in raw form. Ileal effluents and breath samples were collected at regular intervals after consumption of the test meal and analyzed for 15N- and 13C-content, respectively. The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 +/- 0.8 and 51.3 +/- 9.8%, respectively. A significant negative correlation (r = -0.92, P < 0.001) was found between the 13C-recovery in breath and the recovery of exogenous N in the ileal effluents. In summary, using the 15N-dilution technique we demonstrated that the assimilation of cooked egg protein is efficient, albeit incomplete, and that the true ileal digestibility of egg protein is significantly enhanced by heat-pretreatment. A simple 13C-breath test technique furthermore proved to be a suitable alternative for the evaluation of the true ileal digestibility of egg protein.
Poza tym surowe są gorzej przyswajalne.
"Żółty ser tam wrzuciłeś ?
Może jeszcze narkotyki zacznij zażywać ? "
...
Napisał(a)
Nie widzę sensu w ograniczaniu tłuszczów i żółtek w diecie.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły