Na początku może się trochę powtórzę, za co przepraszam, ale muszę przypomnieć pewne informacje zawarte w poprzedniej publikacji.
Garcynia kambodżańska
Tamaryndowiec malbarski, znany lepiej jako garcynia kambodżańska lub pod swoją łacińską nazwą: Garcinia cambogia, jest odmianą garcynii – czyli mangostanu.
(...)
A ponieważ badania pokazały, że ksantony wpływają pozytywnie na redukcję tłuszczu i rozwój masy mięśniowej (omówienie tej tematyki nastąpi za chwilę), możemy podejrzewać, że związki te wnoszą również swój udział w aktywność metaboliczną owoców Garcinia cambogia.
(...)
Z lektury wpisów na forach internetowych wiem, że granat znakomicie „zaszczepił się” w świadomości pakerów i wszedł na dobre do arsenału suplementów kulturystycznych.
W świetle zgromadzonych wyników badań naukowych jako „męski owoc” jawi nam się równie jaskrawo smakowity owoc mangostanu. Mam nadzieję, że zamieszczone w tym artykule informację otworzą mangostanowi drogę do podobnej kariery, jaką zrobił niedawno owoc granatu.
(...)
Korzyści
Widzimy, że pożytki płynące ze spożywania owoców (lub uzyskiwanych z nich ekstraktów) obu odmian garcynii są dosyć szerokie. Szczególnych korzyści mogą spodziewać się sportowcy, uprawiający dyscypliny sylwetkowe i z limitami wagowymi. Zarówno bowiem garcynia kambodżańska, jak też mangostan pomogą im w redukcji tkanki tłuszczowej i budowaniu masy mięśniowej.
Warto rozważyć również zasadność wykorzystania owoców garcynii, szczególnie mangostanu, przy kuracjach sterydowych i w tzw. terapiach pocyklowych (PCT).
(...)
cały artykuł do przeczytania w 35. numerze magazynu Perfect Body w sprzedaży na początku września 2015 w:
salonach prasowych Kolporter, Empik oraz RUCH,
punktach Perfect Body Center,
najlepszych sklepach z suplementami diety i odżywkami dla sportowców,
prestiżowych klubach fitness.
Pożytki z garcynii
http://perfectbody.pl/DIETA-I-SUPLEMENTACJA/1/600/Pozytki-z-garcynii.html