Szacuny
12
Napisanych postów
189
Wiek
27 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2798
Witam. Od dawna chciałem kupić masło orzechowe jako rarytas w diecie. Nawet Michał Karmowski niedawno wstawił na swojego facebook'a o tym jak to robi. Dzisiaj wziąłem sprawę w swoje ręce i zmieliłem dwie garście orzechów włoskich, dodałem małą łyżeczkę miodu i półtora małej łyżeczki oliwy z oliwek. Wyszło W-Y-Ś-M-I-E-N-I-T-E ! No ale taką mała porcję to bym wszamał na poczekaniu prawdopodobnie w ogóle tym się nie najadając, a policzyłem że taka mała porcja jaką ogarnąłem ma około 600-700kcal, ale dobrze wiemy, że to zdrowe tłuszcze. Na ile mogę sobię pozwolić na dzień tego masła? Z czym to jeść? W jakiej porze dnia? Pójdzie w tkankę tłuszczową, czy jako zdrowe tłuszcze wpłyną korzystnie na rozwój masy mięsniowej?
Szacuny
3036
Napisanych postów
51766
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349869
Wszystko zależy od zapotrzebowania na kcal/tłuszcze w Twojej diecie i jak się w nim mieścisz. Takie masło własnej roboty, jak najbardziej może być jednym z elementów diety, jako dodatek czy omletów, wszystko rozbija się tak jak wspomniałem o zapotrzebowanie. Nie podajesz nic o sobie także ciężko cokolwiek tu powiedzieć.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2015-09-20 13:55:18
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
199
Napisanych postów
1532
Wiek
26 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
11842
Dokładnie zależy to od zapotrzebowania kalorycznego. Jeżeli w diecie masz dużo tłuszczów to możesz właśnie z masła orzechowego część zjadać. Oczywiście musisz pamiętać aby było to masło z włoskich,migdałów lub nerkowców a nie ziemnych :)Urozmaicaj także, nie możesz dojść do stanu w którym Twoimi jedynymi źródlami tłuszczy będzie masło orzechowe. Musisz czerpać tłuszcze z wielu źródeł. Pamiętaj o wliczaniu do bilansu tego miodu co dodajesz:)