Zmieniony przez - Korek69 w dniu 2017-02-04 18:59:40
...
Napisał(a)
Na suchej patelni placki smazyles ? ;)
Zmieniony przez - Korek69 w dniu 2017-02-04 18:59:40
Zmieniony przez - Korek69 w dniu 2017-02-04 18:59:40
...
Napisał(a)
Placki smaży się na suchej rozgrzanej patelni . Ja od lat mam sprawdzony przepis na pyszne placki.prosty .
2 duże placki
140G mąki 450 3g soli. 10G oliwy z oliwek. 50-70ml wrzącej wody. Ugniatam do odpowiedniej konsystencji i odkładam na 30 min pod przykryciem.
2 duże placki
140G mąki 450 3g soli. 10G oliwy z oliwek. 50-70ml wrzącej wody. Ugniatam do odpowiedniej konsystencji i odkładam na 30 min pod przykryciem.
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Ja dawniej kupowałem te w biedrze i wydawały mi sie dobre ale jak zrobiłem swoje z przepisu z internetu to stwierdziłem ze tamte w biedrze to SYF , nawet nie oddaja w 50% smaku dobrego placka. Ponadto wole sam zrobić bo wiem co jest w srodku , Zrobienie 2 placków trwa około 10 minut ( bo nie jest obowiazkowe odkladanbie ciasta na 30 minut aby doszło)
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
daje 450 bo najlepsze ciasto wychodzi , robiłem z razowych z zytnich ale jednak placki wychodza twardsze i nie da ich sie pozniej łatwo zawinac ( łamią sie ) ewentualnie mozna tez zrobić mix 60% 450 i 40% 720 i wtedy jest ok.Placki robie co weekend od paru lat :)dla siebie i zony .mozna tez ziarna dosypac jak ktos lubi .
Jak placek usmażysz wczesniej a chcesz na wieczor to daj na talerz i przykryj dokładnie ścierka przewiewna.. Przed podaniem goły placek nalezy zmoczyc delikatnie aby ciasto zrobiło się bardziej plastyczne i klejace .Ja mocze , nakładam farsz, sosy , zawijam placka w rulon i do gofrownicy daje :) albo opiekacza do kanapek wychodzi chrupiacy jak z grila, Na patelni nie opiekałem wiec nie wiem
Jak placek usmażysz wczesniej a chcesz na wieczor to daj na talerz i przykryj dokładnie ścierka przewiewna.. Przed podaniem goły placek nalezy zmoczyc delikatnie aby ciasto zrobiło się bardziej plastyczne i klejace .Ja mocze , nakładam farsz, sosy , zawijam placka w rulon i do gofrownicy daje :) albo opiekacza do kanapek wychodzi chrupiacy jak z grila, Na patelni nie opiekałem wiec nie wiem
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Okey , dzis sobie zrobie albo kupie w biedrze gotowe bo nie wiem czy bede mial jak zrobic te ciasto ;)
...
Napisał(a)
Zazwyczaj lecę z gotowych, kiedyś robiłem sam ale jakiś inny przepis na pewno.
Spróbuję ten i dam znać ;)
Spróbuję ten i dam znać ;)
BLOG TRENINGOWY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu9218__Nowy_Ja-t1141293-s87.html
BLOG KULINARNY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu_w_kuchni_czyli_dieta_bez_diety._-t1157302.html
...
Napisał(a)
Tutaj macie na wieksza ilosc. ja sie tym przepisem wzorowałem kiedys ale po jakims czasie zmienilem troche bo zazwyczaj potrzebuje 2-4 placki tylko
****
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-02-06 08:09:46
****
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-02-06 08:09:46
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Nie wklejamy linków do przepisów Możesz zacytować przepis poniżej i podać źródło.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Poprzedni temat
Ryż smażony z kurczakiem wędzonym i jajkami
Następny temat
Ciasto białkowe z kaszy jaglanej i borówek
Polecane artykuły