• Ziemniaki (u mnie bataty) około 220g
• Jajko + białko (mogą być same białka lub nawet 2 i więcej jajek)
• Pieczarki około 120 g
• Cebulka/ por 50 g
• Musztarda dijon 30g
• Odrobina proszku do pieczenia
• Przyprawy do smaku (sól, pieprz, papryka, oregano itp.)
• Pam do smażenia (może być olej)
• Dodatki na wierz omleta: u mnie plaster sera, szynka z kurczaka, szczypiorek i ketchup
1.Gotujemy ziemniaki (bataty można w mega łatwy sposób ‘ugotować’ krojąc je na cienkie plasterki i dodać do miseczki z odrobiną wody i mikrofala na około 4 minuty- aż będą miękkie.
2. Smażymy pieczarki z cebulą u mnie standardowo na Pamie.
3. Zgniatamy ziemniaki na papkę.
4. Dodajemy pieczarki z cebulą, 2 duże łyżki musztardy dijon białko i jajo i przyprawy. Także odrobina proszku do pieczenia.
5. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy ziemniaczany omlet. Na wierzch wykładamy dodatkowe, wybrane przez nas składniki.