SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lasagne ze szpinakiem i serkiem wiejskim

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4134

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 290 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4931
Na prośbę szefowej.

500g mielonej wołowiny (lub innego mięsa)
150g pieczarek
450g serka wiejskiego light
300g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego
50g mozzarelli
50ml koncentratu pomidorowego
1-2 puszki pomidorów
Dodatkowo cebula, ząbek czosnku, marchew, seler naciowy, cukinia, przyprawy i oczywiście makaron do lasagne

Lasagne składa się z dwóch warstw:
1. Należy podsmażyć mięso aż ładnie zbrązowieje i odstawić je na chwilę. Następnie drobno posiekać cebulę, marchew, pieczarki i seler naciowy.Smażyć to przez kilka minut a następnie dodać mięso, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i czosnek. Doprawić solą, pieprzem i bazylią.
2. Druga warstwa to szpinak, serek wiejski i cukinia. Szpinak oczywiście rozmrożony, serek i startą cukinię należy zmiksować blenderem do osiągnięcia jednolitej masy. Doprawić solą i pieprzem.

I to w zasadzie wszystko. Najpierw ułożyłem warstwę mięsno-warzywną a później szpinakową a na wierzch dałem mozzarellę i plastry pomidora.














Zmieniony przez - niesfiec w dniu 2015-10-13 08:05:43
3
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Super, a makaron ? Nie wspomniałeś o nim Podgotowujesz czy dajesz suchy?
2

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 290 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4931
Makaron daję suchy. Obie warstwy są dosyć płynne więc makaron fajnie dochodzi w piecu. Piekłem w 220 st przez 45 min pod folią aluminiową.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94124 Napisanych postów 363950 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667651
bardzo fajne
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
pod folią aluminową będzie git tempertura i troche wilgoci, także makaron dojdzie.
w pracy piekłem bez folii, ale piec nastawiałem na pieczenia + lekkie parowanie, a na koniec wysuszanie na 15 min. wychodziło super
i kazda warstwa byla sypana żelatyną w małej ilości. Po ścięciu i wysuszeniu nie rozpadała się


Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-10-13 13:48:40
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9883 Napisanych postów 5593 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18269
super.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Blender kielichowy do 100 zł

Następny temat

białko jaja kurzego- gotowane - wartość odżywcza

WHEY premium