Ja uwielbiam, ale od niedawna robię swoje. Przebijają gotowce pod względem składu. Smak? SZTOS!
SKŁADNIKI NA SPORY ZAPAS:
- 150g mąki ryżowej
- 100g mąki orkiszowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 1 płaska łyżka kakao
- 100g cukru kokosowego/brązowego lub miodu
- szczypta soli
- ~7 łyżek wody
Składniki wymieszaj na gładką kulkę ciasta (będzie miękka, ostrzegam). Następnie formuj z niej cienkie, długie kiełbaski i krój je na malutkie kawałki, każdy lekko spłaszczając z góry nożem. Następnie połóż je na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 200C piekarnika na ~8min. Powinny ładnie się przyrumienić. PAMIĘTAJ JEDNAK ABY NIE PIEC ICH ZBYT DŁUGO.
Jedz z mlekiem, jogurtem, chrup same... SMACZNEGO!