Opis
- Poprawia zdrowie kości i zmniejszyć ryzyko osteoporozy
- Wpływa korzystnie na zdrowie zębów
- Uzupełnia nie dobór w witaminę K2
Witamina K2 jest witaminą rzadko występująca w naszej diecie, głównie z powodu jej małej popularności. Witamina K2 MK-7 powstaje pod wpływem bakterii i długo utrzymuje się we krwi będzie czemu nie trzeba jej często zażywać. Witamina K2 występuje w fermentowanych produktach spożywczych między innymi w natto, czyli tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
Składniki: Witamina K2 (menachinon-7 z soji) 100 mcg.
Inne składniki: celuloza i sól sodowa karboksymetylocelulozy (substancje wypełniające), sorbitol (substancja wiążąca), sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu (substancja przeciwzbrylająca)
Zalecane dawkowanie
1 kapsułka dziennie. Popić wodą.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży karmiącym oraz dzieciom.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Wartości odżywcze
Porcja 1tab
Ilość porcji w opakowaniu 120
Opakowanie 120tab
SKŁADNIKI AKTYWNE Witamina K2 MK-7 z natto
Zawartość jednej porcji zaw: % ZDS
Witaminę K2 (menachinon-7 z soji) 100 mcg 133%
SKLEP
https://sklep.sfd.pl/MyVita_Witamina_K2_MK-7_z_natto-opis33997.html
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]