Składniki suche:
-300g mąki jaglanej
-100g mąki kokosowej
-80g.tłuszczu kokosowego
-3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-100g ksylitolu
Składniki mokre:
-200g mleczka kokosowego
-200g.mleka 3.2%(może być sojowe itd.)
-3 jaja
-4 połówki brzoskwiń z syropu
Na górę:
-2 miarki WPC SFD biała czekolada (lub inne)
-4 łyżki mleka kokosowego
-wiórki kokosowe
Przygotowanie:
1.Składniki suche i mokre mieszamy w osobnych miskach a następnie mokre wlewamy do suchych,mieszając widelcem,na końcu dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.
2.Piekarnik nagrzewamy do 200 st.
3.Masę układamy w foremkach do babeczek
4.Pieczemy 25min.
5.Po ostudzeniu polewamy polewą z mleka kokosowego z białkiem i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Z powyższych ilości wyszło mi 18 muffinek, BTW dla jednej babeczki to :
B:7
T:11
W:17
Kcal:200
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html