3 jajka
gałązka selera naciowego
10-20 g ulubionego sera
50 g kawałek pora
łyżka masła klarowanego
1,5 łyżki mleka
mała ciabatta ok 80 g
sól ,pieprz
Przygotowanie:
Jajka roztrzepać z dodatkiem mleka oraz solą i pieprzem. Seler oraz por drobno posiekać, nagrzewamy teflonową patelnie i przesmażamy warzywa, aż złapią lekki kolor. Następnie wylewamy na patelni masę jajeczną(średni ogień), podważamy brzegi omletu do wewnątrz, wlewając w nie jeszcze nie ścięta masę. Gdy masa będzie jeszcze delikatnie płynna posypujemy serem a następnie składamy z 4 stron tworząc kopertę. Omlet musi być od spodu dobrze zarumieniony. Wyłączmy gaz i zostawiamy naszą "kopertę" na patelni aż powoli dojdzie w środku. Omlet kroimy na ukos i układamy na wcześniej z tostowanej ciabacie. Gotowe :) Smacznego:).
Wartości odżywcze:
Białko: 22,5 g
Węglowodany: 45 g
Tłuszcze: 38 g
Kcal: 670
Mój pomysł na szybki lunch albo posiłek przed treningowy :). Smacznego :)