SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ilość białka w diecie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1189

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 145 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 756
Witam, w internecie znalazłem ostatnio tyle sprzecznych ze sobą informacji, że nie bardzo potrafię wyrobić sobie opinię, a właściwie to mam coraz większy mętlik i chciałby położyć Waszą opinię na szali tych sprzeczności. Otóż chodzi mi o to, jakie są lub w zasadzie jakie powinny być różnice w ilości białka w diecie na redukcji, a na masie. Z tego co mi wiadomo, to chyba właśnie białko najbardziej determinuje efekty w obu tych dietach, zgadza się?
I druga sprawa, żeby nie zakładać nowego wątku, która metoda przynosi lepsze efekty: redukcja np. przez 2-3 miesiące i potem odbudowa masy mięśniowej, czy redukcja przeplatana okresami odbudowy, powiedzmy np. tydzień redukcji i tydzień odbudowy? Czy ktoś posada może jakieś doświadczenia w tych dwóch kwestiach, ponieważ najbardziej interesują mnie tu Wasze obserwacje, choć oczywiście odesłaniem do dobrego artykułu nie pogardzę.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191500
Co do pierwszego pytania można przyjąć na masę białko 1,8-2,5 gram a na redukcji od 2,2gram-2,8 gram chodź i to jest tak umownie.
Druga sprawa o co pytasz to odpowiem tak , zależy wszystko od danej osoby i wrażliwości na insulinę.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
mase można zacząć robic gdy jesteś dobrze odtłuszczony i tym samym masz wyoską wrazliwosc na insulinę. w przeciwnym razie będziesz się zalewał dalej. możesz przeplatać okresy masy i redukcji, albo robic je pojedynczo- zależne to jest od indywidualnych predyspozycji. ilość bialka podał kolega wyżej ale równie dobrze możesz przyjąć stąłą ilość i na masie i na redukcji, np. 2g, które większości na tym poziomie w zupelnosci wystarczają

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 145 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 756
Niestety kiszka jest z tym zalewaniem, a potem po redukcji też nie tak łatwo utrzymać niski BF. Trzeba ciągle się pilnować. Miałbym jeszcze pytanko jaki wygląda nadwyżka kalorii i złoty podział na makroskładniki na masie? Czy można to jakoś wyliczyć, jak dla redukcji? Czy jest określony np. jakiś dzienny limit kalorii i ilość makroskładników, które mogą być wbudowane w masę mięśniową po rzetelnym splicie, a powyżej tego limitu reszta kalorii i makroskładników idzie w oponę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 313 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 6877
Nie ma złotego podziału, na każdego działa coś innego ;). Proponuje wystartować z przedziału 2,2g białka pochodzenia odzwierzęcego, 25% zapotrzebowania z tłuszczy, reszta węglowodany. To czy Ci pójdzie w mięśnie czy w oponę zależy od tego jak będziesz trzymał dietę i z jakich produktów będziesz korzystał ;).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 145 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 756
No dobra, wystartuję z przedziału 2,2g 2,2g białka pochodzenia odzwierzęcego, 25% zapotrzebowania z tłuszczy, reszta węglowodany i co dalej? Jak w praktyce najłatwiej sprawdzać i korygować efekty? Robić codzienny pomiar BF?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 313 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 6877
Raz na 7-10 dni kontroluj wagę, dokładaj po 50-100 kcal jeśli waga stanie w miejscu. Co 2 tygodnie możesz wykonywać pomiar fałdy np w dolnej części brzucha, jeśli zobaczysz, że 2 tygodnie temu grubość fałdy wynosiła 7mm, a dzisiaj jest to już 12 to wtedy zacznij się bawić makroskładnikami i możesz zwiększyć podaż tłuszczy kosztem węglowodanów. Jeśli będziesz rozsądnie dodawał kalorie i nie będziesz podjadał to nie ma opcji żeby Cie zalało ;).


Zmieniony przez - aesthetic92 w dniu 2015-12-04 00:25:41
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ocena diety redukcyjnej, problem

Następny temat

Ketoza

WHEY premium