SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wołowina w stylu azjatyckim by Malinowa

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3886

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Wołowina w stylu azjatyckim

Składniki:

- 500g ładnego kawałka wołowiny (może być udziec,ligawa ub np.rostbef)
- 1 papryka
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 4 ząbki czosnku
- szczypior
- 2cm kawałek swieżego imbiru
- 200ml bulionu (lub kostka rozpuszczona w takiej ilości wody)
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka miodu
- pieprz, słodka papryka

- tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

1.W dużej misce mieszamy olej,miód,sos sojowy,przyprawy oraz wyciśnięty czosnek i starty na drobnych oczkach imbir.
2.Wołowinę kroimy na cienkie paseczki a następnie wrzucamy do marynaty i na ten czas wkładamy miskę do lodówki (można to zrobić nawet noc wcześniej,wtedy mięsko dokładnie przejdzie wszystkimi aromatami ,jednak nie jest to koniecznie)
3.Paprykę ,marchewkę oraz cebulę ,kroimy w cienkie plastry. Szczypiorek dzielimy na pół,dolną część wykorzystamy do mięsa, górną do przystrojenia.
4.Na porządnie rozgrzany tłuszcz wykładamy mięso,wraz z marynatą w której leżało,podsmażamy krótko,dodajemy pokrojone warzywa i jeszcze podsmażamy całość ok.3min.
5.Całość zalewamy bulionem ( jeżeli chcecie żeby sos stał się "klejący" dodajcie łyżkę mąki ziemniaczanej do bulionu)

6.Podajemy z ryżem basmati lub jaśminowym,dekorujemy poszatkowanym szczypiorkiem.

Smacznego


Porcja razem z ryżem jaśminowym (jak na zdj.) to :

B:46,9
T:17,8
W:45,9
Kcal:528















Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2015-12-02 10:35:09
2

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Kelner, x2 dla mnie to coś+pepsi Max z lodem
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11389 Napisanych postów 72661 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958283
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94036 Napisanych postów 363852 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667315
o już jest pomysł na wołowinkę

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Bardzo polecam,jest pyszna

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94036 Napisanych postów 363852 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667315
ale dołożę paste curry ostatnio mam na nią jakiegoś hopla

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Hummus z pieczoną papryką by Malinowa

Następny temat

Mikrofalowe kanapki z fasolki mung by Lejjla

WHEY premium