SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

białka jaj

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2047

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1024 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7990
witam mam pytanie otoz na ostatni posilek mam jesc 250gr bialka z jaj i pytanie czy teraz moge ugtowac sobie jajka na twardo. wywalic pozniej z calych jajek na twardo zoltko i zwazyc 250gr bialka z jaj czy po ugotowaniu jakos sie to zmieni?

Pomogłem? Daj SOG'A! ;)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94129 Napisanych postów 363976 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667724
wartości liczymy zawsze przed obróbką

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1024 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7990
ale w przypadku jajek sie to zmieni? 250gr bialka jaj po ugotwaniu na twardo nie bedzie 250 gr bialka jaj?

Pomogłem? Daj SOG'A! ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 29 Wiek 2 lata Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2240
na ile wiem, nic się nie zmienia
tu był podobny temat: https://www.sfd.pl/Obróbka_termiczna__zmiana_wartości__jajka-t860907.html
tu http://www.ilewazy.pl/bialko-jaja-kurzego piszą: "Jeżeli chodzi o liczby, to nie ulegną one jakimś szczególnym zmianom. Pod wpływem temperatury, białko jaja kurzego ulegnie zmianom fizykochemicznym, między innymi ulegnie denaturacji - co zwiększy jego strawność i przyswajalność dla organizmu. Oczywiście zbyt długie przetrzymywanie białka w podwyższonej temperaturze, spowoduje efekt odwrotny, czyli pogorszenie strawności i przyswajalności".


Zmieniony przez - shaldikova_sa w dniu 2015-12-15 23:48:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Zamień sobie posiłki, szkoda tyle żółtek wywalać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94129 Napisanych postów 363976 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667724
shaldikova_sa
na ile wiem, nic się nie zmienia
tu był podobny temat: https://www.sfd.pl/Obróbka_termiczna__zmiana_wartości__jajka-t860907.html
tu http://www.ilewazy.pl/bialko-jaja-kurzego piszą: "Jeżeli chodzi o liczby, to nie ulegną one jakimś szczególnym zmianom. Pod wpływem temperatury, białko jaja kurzego ulegnie zmianom fizykochemicznym, między innymi ulegnie denaturacji - co zwiększy jego strawność i przyswajalność dla organizmu. Oczywiście zbyt długie przetrzymywanie białka w podwyższonej temperaturze, spowoduje efekt odwrotny, czyli pogorszenie strawności i przyswajalności".



Zmieniony przez - shaldikova_sa w dniu 2015-12-15 23:48:07


Ten post powinien wyjasnic twoje watpliwosci

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94129 Napisanych postów 363976 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667724
grekar9
Zamień sobie posiłki, szkoda tyle żółtek wywalać


I tutaj sie zgadzam w100% obetnij gdzies tluszcze a jajka jedz cale.

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[NA ŚWIĘTA] Buraki kiszone , barszcz kiszony by danones

Następny temat

Smaczne jedzenie może przyspieszać przemianę materii

WHEY premium