Pomogłem? Daj SOG'A! ;)
...
Napisał(a)
witam mam pytanie otoz na ostatni posilek mam jesc 250gr bialka z jaj i pytanie czy teraz moge ugtowac sobie jajka na twardo. wywalic pozniej z calych jajek na twardo zoltko i zwazyc 250gr bialka z jaj czy po ugotowaniu jakos sie to zmieni?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
wartości liczymy zawsze przed obróbką
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
ale w przypadku jajek sie to zmieni? 250gr bialka jaj po ugotwaniu na twardo nie bedzie 250 gr bialka jaj?
Pomogłem? Daj SOG'A! ;)
...
Napisał(a)
na ile wiem, nic się nie zmienia
tu był podobny temat: https://www.sfd.pl/Obróbka_termiczna__zmiana_wartości__jajka-t860907.html
tu http://www.ilewazy.pl/bialko-jaja-kurzego piszą: "Jeżeli chodzi o liczby, to nie ulegną one jakimś szczególnym zmianom. Pod wpływem temperatury, białko jaja kurzego ulegnie zmianom fizykochemicznym, między innymi ulegnie denaturacji - co zwiększy jego strawność i przyswajalność dla organizmu. Oczywiście zbyt długie przetrzymywanie białka w podwyższonej temperaturze, spowoduje efekt odwrotny, czyli pogorszenie strawności i przyswajalności".
Zmieniony przez - shaldikova_sa w dniu 2015-12-15 23:48:07
tu był podobny temat: https://www.sfd.pl/Obróbka_termiczna__zmiana_wartości__jajka-t860907.html
tu http://www.ilewazy.pl/bialko-jaja-kurzego piszą: "Jeżeli chodzi o liczby, to nie ulegną one jakimś szczególnym zmianom. Pod wpływem temperatury, białko jaja kurzego ulegnie zmianom fizykochemicznym, między innymi ulegnie denaturacji - co zwiększy jego strawność i przyswajalność dla organizmu. Oczywiście zbyt długie przetrzymywanie białka w podwyższonej temperaturze, spowoduje efekt odwrotny, czyli pogorszenie strawności i przyswajalności".
Zmieniony przez - shaldikova_sa w dniu 2015-12-15 23:48:07
...
Napisał(a)
shaldikova_sana ile wiem, nic się nie zmienia
tu był podobny temat: https://www.sfd.pl/Obróbka_termiczna__zmiana_wartości__jajka-t860907.html
tu http://www.ilewazy.pl/bialko-jaja-kurzego piszą: "Jeżeli chodzi o liczby, to nie ulegną one jakimś szczególnym zmianom. Pod wpływem temperatury, białko jaja kurzego ulegnie zmianom fizykochemicznym, między innymi ulegnie denaturacji - co zwiększy jego strawność i przyswajalność dla organizmu. Oczywiście zbyt długie przetrzymywanie białka w podwyższonej temperaturze, spowoduje efekt odwrotny, czyli pogorszenie strawności i przyswajalności".
Zmieniony przez - shaldikova_sa w dniu 2015-12-15 23:48:07
Ten post powinien wyjasnic twoje watpliwosci
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
grekar9Zamień sobie posiłki, szkoda tyle żółtek wywalać
I tutaj sie zgadzam w100% obetnij gdzies tluszcze a jajka jedz cale.
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
Poprzedni temat
[NA ŚWIĘTA] Buraki kiszone , barszcz kiszony by danones
Następny temat
Smaczne jedzenie może przyspieszać przemianę materii
Polecane artykuły