SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Idealny stek wołowy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5698

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 495 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25707
Po prostu wolowina polska jest nie smaczna, jadlem z wielu źródeł w restauracjach również i zawsze podeszwa. Za granica jadlem argentyska i rozplywa sie w ustach. Wyrazilem tylko swoja opinie, ze mi z polski nie smakuje i tyle
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
paula.cw Doradca
Ekspert
Szacuny 2451 Napisanych postów 12124 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 591096
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jakoego pochodzenia są steki z Biedronki. Podejrzewam że jednak polskie. Z tego co pamiętam jest to wołowina dojrzewająca co pozwala uzyskac miękkie steki. Może mam słaby smak, nie mniej jednak niesamowicie mi smakują :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mój przepis jest taki:
steki wrzucam do miski, dolewam oleju, sól, pieprz, mieszam i tak zostawiam na minimum godzinę, ale im dłużej tym lepiej (w miarę rozsądku ) - smażenie i pałaszować. Na świerzo jest smaczne, odgrzewane to już jak żarcie podeszwy od buta
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
yoyo20
Po prostu wolowina polska jest nie smaczna, jadlem z wielu źródeł w restauracjach również i zawsze podeszwa. Za granica jadlem argentyska i rozplywa sie w ustach. Wyrazilem tylko swoja opinie, ze mi z polski nie smakuje i tyle


A może to zależy gdzie była cięta? Jadłem polską krzyrzówkę (cięcie z dołu pleców, na pograniczu dupy) i była smaczna, chociaż fakt że niby producent ten sam a za każdym razem smak trochę inny.
...
Napisał(a)
Usunięty przez Banan za pkt 8 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 2
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pieczone buraczki korzenne

Następny temat

Półgotowe filety z kaczki. Czy ktoś się już z tym spoktał. Jak z jakością?

WHEY premium