...
Napisał(a)
Witam moglby ktos Mi wytlumaczyc dlaczego duzo ludzi tak poleca ten olej do smazenia z tego co zauwazylem ma prawie 100 g tluszczu nie nasyconych na 100g Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
mam takie pytanie co do oleju kokosowego, zakupiłem ten
kokosowy-extra-virgin-nierafinowany
na którym niby można smażyć, a na pewnej stronce wyczytałem:
"Na ciepło czy na zimno?
W sklepach mamy do wyboru oleje tłoczone na zimno i na ciepło. Te drugie w trakcie procesu produkcyjnego są dodatkowo rafinowane, czyli oczyszczane. To ważna różnica, bo oleje tłoczone na zimno powinniśmy stosować tylko na zimno (do sałatek, sosów itp.), natomiast tłoczonych na ciepło można używać do smażenia, gotowania, pieczenia, ale również na zimno, do sałatek. Tę zasadę należy stosować do wszelkich olejów, także do oliwy i oleju rzepakowego."
hmm i teraz mam mętlik w głowie czy na tym moim kokosowym można smażyć
kokosowy-extra-virgin-nierafinowany
na którym niby można smażyć, a na pewnej stronce wyczytałem:
"Na ciepło czy na zimno?
W sklepach mamy do wyboru oleje tłoczone na zimno i na ciepło. Te drugie w trakcie procesu produkcyjnego są dodatkowo rafinowane, czyli oczyszczane. To ważna różnica, bo oleje tłoczone na zimno powinniśmy stosować tylko na zimno (do sałatek, sosów itp.), natomiast tłoczonych na ciepło można używać do smażenia, gotowania, pieczenia, ale również na zimno, do sałatek. Tę zasadę należy stosować do wszelkich olejów, także do oliwy i oleju rzepakowego."
hmm i teraz mam mętlik w głowie czy na tym moim kokosowym można smażyć
...
Napisał(a)
Olej kokosowy jest dość specyficzny, z uwagi na zawarte w nim kwasy tłuszczowe. Jak najbardziej można smażyć na tłoczonym na zimno.
1
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły