mam taki oto dylemat. Jem dużo miesa pieczonego/grillowanego w marynatach, co jest podstawą u mnie jeśli chodzi o źrodło białka. Ale marwi mnie inny fakt czy dobrze robię wliczając np łyzke oliwy 12g dodaną do marynaty na 400g fileta do makro, kiedy częśc tej marynaty najpierw zostaje w naczyniu bo mieso wszystko nie wchłonie, ale też cześć sie wytopii i splynie na blache podczas obróbki. Ile faktycznie spozywam tej oliwy bo nie jest to przypuszczam 12g ktore wliczylem do makro? Przy wiekszej ilosci miesa rozbieżność staje sie jeszcze wieksza i faktycznie nie wiem czy dostarczylem tłuszczu tyle ile powienienem mimo ze na papierze sie wszystko zgadza? Przerabial juz ktos taki problem?
...
Napisał(a)
Witam,
mam taki oto dylemat. Jem dużo miesa pieczonego/grillowanego w marynatach, co jest podstawą u mnie jeśli chodzi o źrodło białka. Ale marwi mnie inny fakt czy dobrze robię wliczając np łyzke oliwy 12g dodaną do marynaty na 400g fileta do makro, kiedy częśc tej marynaty najpierw zostaje w naczyniu bo mieso wszystko nie wchłonie, ale też cześć sie wytopii i splynie na blache podczas obróbki. Ile faktycznie spozywam tej oliwy bo nie jest to przypuszczam 12g ktore wliczylem do makro? Przy wiekszej ilosci miesa rozbieżność staje sie jeszcze wieksza i faktycznie nie wiem czy dostarczylem tłuszczu tyle ile powienienem mimo ze na papierze sie wszystko zgadza? Przerabial juz ktos taki problem?
mam taki oto dylemat. Jem dużo miesa pieczonego/grillowanego w marynatach, co jest podstawą u mnie jeśli chodzi o źrodło białka. Ale marwi mnie inny fakt czy dobrze robię wliczając np łyzke oliwy 12g dodaną do marynaty na 400g fileta do makro, kiedy częśc tej marynaty najpierw zostaje w naczyniu bo mieso wszystko nie wchłonie, ale też cześć sie wytopii i splynie na blache podczas obróbki. Ile faktycznie spozywam tej oliwy bo nie jest to przypuszczam 12g ktore wliczylem do makro? Przy wiekszej ilosci miesa rozbieżność staje sie jeszcze wieksza i faktycznie nie wiem czy dostarczylem tłuszczu tyle ile powienienem mimo ze na papierze sie wszystko zgadza? Przerabial juz ktos taki problem?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Tluszcze , wegle dieta do oceny
- olej do smazenia i marynat
- Wliczanie w makro, kalorie i makro na redukcji do oceny
- Tłuszcze Równowaga Omega 3 do omega 6 epa dha tluszcze jednonasycone wielonasycone
- tłuszcze, tłuszcze, tłuszcze - moje wątpliwości
- Rzekomo zdrowe tłuszcze roślinne i rzekomo niezdrowe tłuszcze zwierzęce
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie ma co być takim skrupulatnym, nigdy nie obliczysz kcal których spożywasz dokładnie dla pewności licz 10 ml i tyle :D
Następny temat
Redukcja czy Masa ?
Polecane artykuły