1/4 awokado
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju/oliwy
2 łyżki przecieru pomidorowego
1/4 puszki mleczka kokosowego
Awokado obieramy ze skórki, wrzucamy do garnka, dodajemy 2 ząbki czosnku, olej, przecier, doprawiamy to szczyptą soli, chilli, imbiru (imbir opcjonalnie) i blendujemy to na gładką masę.
Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju bez żadnych przypraw, gdy mięso już będzie białe dodajemy zblendowaną masę, mieszamy i delikatnie dusimy minutę lub dwie. Na samym końcu dodajemy mleczko kokosowe i dusimy znowu 2-3 minutki, ja daje około 1/4 puszki (pamiętajmy jeśli nie mamy light to należy je wymieszać przed wlaniem, bo u góry robi się skorupka) oczywiście można dać więcej/mniej należy kosztować i znaleźć swój smak :)
Najlepiej smakuje z ryżem :)
Zmieniony przez - Andzia2376 w dniu 2016-01-25 21:31:00
Zmieniony przez - Andzia2376 w dniu 2016-01-25 21:37:56