SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kurczak faszerowany - de voile

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1973

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 160 Napisanych postów 246 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11795
Inspirowany przepisem Ewy Wachowicz :)

Składniki:
- 150g piersi z kurczaka
- 10 g masła
- czosnek
- mozzarella light
- kilka listków pietruszki
- sól,pieprz
- 2 plastry szynki
Czosnek przeciskamy przez praskę, pietruszkę drobno siekamy i łączymy to z masłem na gładką masę
Pierś filetujemy aby powstał nam taki duży placek, należy uważać żeby go nie przedziurawić, bo później masło nam się wyleje. Kładziemy na filet 2 plastry szynki, mozzarellę oraz wymieszany czosnek z pietruszka i masłem. Ciasno zwijamy w rulon, który zawijamy późnej w folię spożywczą a następnie aluminiową. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez ok 15 min, w tym czasie folia powinna nabrać ciemnego koloru. Wyciągamy z garnka odwijamy z folii i już opcjonalnie podsmażamy w panierce. Ja zrobiłam domową panierkę paprykową. I właśnie do tej panierki dodaje resztę przypraw - jeżeli ktoś z niej rezygnuje to warto doprawić samą kurę już przed gotowaniem :)











Zmieniony przez - Andzia2376 w dniu 2016-02-03 21:45:42

Zmieniony przez - Andzia2376 w dniu 2016-02-03 21:50:57
2
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Pysznie wygląda
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94455 Napisanych postów 364395 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669008
Super .takim sposobem nie robilem
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 160 Napisanych postów 246 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11795
Mnie zawsze denerwowalo spinanie tego rulonu wykalaczkami, bo ciagle sie rozpadalo a teraz juz nie trzeba :D
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94455 Napisanych postów 364395 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669008
ja nie spinałem , zrolowane do mąki
później w jajko w bułkę
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Dobrze jest.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 584 Napisanych postów 4542 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 25259
Wow super pomysł ,smacznie wyglada bede robic jutro ;)
1

Blog kulinarny - serdecznie Zapraszam
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Kendi_na_Bombie,w_Kuchni_:_-t1095480-s9.html#post5

Jedz jak Król,żyj jak Król ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 160 Napisanych postów 246 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11795
Dziekuje :) wlasnie robie identyczne tylko z nadzieniem szpinak + feta :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9930 Napisanych postów 5612 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18329
fajnie się prezentuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4520 Napisanych postów 35797 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263138
Spoko patencik

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

podgrzewanie posikówk

Następny temat

Prosty OMLET białkowo-tłuszczowy [LC]

WHEY premium