SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierś z indyka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1316

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 115 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3373
Witam wszystkich mam pewien problem wziąłem dziś 250g surowej piersi z indyka czyli wychodzi jakieś 59-60g białka po usmazeniu na patelni bez dodawania panierki, oleju niczego sama sucha pierś wyszło jakieś 180g i posługując się tabele-kalorii.pl wyszło,ze w 180g usmazonej piersi jest juz 47g białka czyli 60-47=13g białka znikło wie może ktoś o co chodzi?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
waży się przed obróbką, dziwne, żeby w 250g była ta sama ilość białka co w 180g.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 115 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3373
Mogę wiedzieć dlaczego to dziwne?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
To nie jest dziwne, zacznij myśleć

Skąd wiesz jak smażono tą pierś? Może była panierka? Może więcej oleju dał autor i więcej mięcho wchłonęło? Może jego pierś miała mniej wody?

Ważysz mięcho przed obróbką i takie wpisujesz, nie wpisujesz DANIA gotowego tylko SKŁADNIK

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
:) skoro ważysz najpierw przed obróbką termiczną250g jakiegoś mięsa i ma ono 60g białka, to normalne będzie, że po obróbce zmniejszy swoją wagę, a skoro ważysz (jak już jest mniejsza) ...to ciężk by nadal tam było 60g ;o
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 115 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3373
Wiem jak smażył autor, bo ma napisane "smażona pierś z indyka bez panierki" 250g suchej = 60g białka czyli 180g smażonej = 60g białka zgadza się?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191506
Zgadza się !
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja,kobieta 26 do korekty

Następny temat

redukcja do oceny

WHEY premium