Ciacho BANANOWO - NERKOWCOWE
Składniki:
- 230g mąki ryżowej
- 70g płatków jaglanych
- 60g masła klarowanego
- 3 jaja
- 1 szklanka wody
- 60g mleka 1,5%
- 80g nerkowców
- 10g sody oczyszczonej
- 36g gorzkiej czekolady 90%
- 220g bananów
- 10g kakao
Przygotowanie:
Jajka, mąkę, płatki, nerkowce, sodę masło oraz mleko i wodę mieszamy razem. Do uzyskania gęstej masy. Banany kroimy na małe kawałki wrzucamy do masy, to samo z czekoladą łamiemy na małe kawałki, mieszamy wszystko razem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Formę wykładamy papierem do pieczenia.Połowę ciasta wylewamy na formę, do drugiej połowy dosypujemy kakao, mieszamy i wlewamy ponownie na blachę. Pieczemy około 25-35 min w zależności od piekarnika na 180 stopni.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html