Szacuny
11148
Napisanych postów
51560
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam!
Jak gotujecie piersi kurczaka (całe)?, ile minut?
Wrzucacie do gotującej się wody czy zimnej?
Co tam jeszcze do tej wody wrzucić żeby nie capiło padliną jakie przyprawy?
Wiem, że wszystkie żarcie liczy się przed obróbką, a ja zamierzam porcjować po ugotowaniu - i stąd też pytanie
100g piersi surowej = ile to gotowanej?
Następnie do zamrażarki, i jak przyjdzie pora jeść to do mikrofali - szybki sposób, ale czy zdrowy?
Szacuny
605
Napisanych postów
36399
Wiek
27 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
297123
Kiedyś gotowałem ale obecnie preferuję grillowanie/smażenie
Gotuj tak długo aż będzie dobre, nikt Ci nie powie bo nikt nie wie jakieś wielkości i grubości są te piersi, najszybciej się ugotuje jak pokroisz w kostkę bądź po prostu na mniejsze kawałki
Obojętnie czy wrzucisz do gotującej czy zimnej
Ja dodawałem np. trochę "doprawki" dla smaku
Ugotuj sobie raz równe 500g bądź 1000g i będziesz wiedział ile surowej=ugotowanej
Do zamrażarki kiepski pomysł, lepiej gotuj codziennie/co drugi dzień i jedz na bierząco, w mikrofali możesz podgrzewać
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17701
Napisanych postów
132148
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460637
Około 20 minut gotuję wrzucam do wrzątku, kawałki wielkości 150g bo akurat takie są w lidlu 500g w 3 kawałkach, do wody mozesz dodac sobie różne przyprawy, np kurkume, bazylię, oregano, paprykę, sól, pieprz, albo na gotowca to przyprawa curry. Wrzuć np kilogram, wyjmij go zważ ponownie i wyjdzie Ci ile ma po obróbce, wyliczysz sobie współczynnik teraz tak z głowy wrzucam nie kieruj się tym np po ugotowaniu to będzie 800g czyli 80g ugotowanej to 100g przed obróbką.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.