SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Babeczki z jabłkiem

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1658

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Babeczki z jabłkiem.


Składniki:


- 500g jabłek
- mąka ryżowa Melvit 60g
- jajo 3szt
- żółtko jaja 60g (3 sztuki)
- soda oczyszczona około 5-7g
- cynamon
-słodzidło


Przygotowanie:

Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczach, dodać jajek, żółtek i mąki. Cynamon oraz słodzik i sodę. Wymieszać wszystko i ciasto wyłożyć albo na zwykłej blaszce, albo na muffinkowej. Piec na 180 stopni około 20 min.







2

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
Aga, szukam czegoś do popłudniowej kawki i się zastanawiam jaka konsystencja wychodzi, taka mokrawa, prawda...?

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Powiem Ci,ze zoltka nadają mokrości jesli ich nie dasz i wbijes jaja to będą takie bardziej zbite. Ja wole mokre. Ale do kawy pycha:) z tego przepisu wychodzi 12szt
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
Aga, łap sogacza

zrobiłam z połówki składników na spróbowanie, i bez żółtek jak sugerowałaś, bo nie lubię mokrych

wyszły super, coś jak 'mini szarlotki'

1

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Wyglądają apetycznie :)! Posypane migdałami ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
tak
posypałam pokrojonymi migdałami przed pieczeniem
no i kropelka syropu klonowego naprawdę do nich pasuje

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Ahhh, ja w ogóle zafiksowałam się w temacie babeczkowo - muffinkowym :D mmmmmmm
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Naleśniki

Następny temat

Konserwowanie, przechowywanie wywarów mięsnych

WHEY premium