Składniki:
-100g fasoli czerwonej (przed ugotowaniem)
-3jajka
-10g masło klarowane (następnym razem wymienię na dodatkowy plasterek boczku)
-3 plastry wędzonego boczku
+przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, chilli)
+cebula
+cukinia
Przygotowanie:
1.Ugotowaną fasolę zmiksować z jajkami i masłem, dodać przyprawy, cebulę pokrojoną w kostkę, utartą cukinię , pokrojony boczek i wszystko porządnie wymieszać.
2.Przełożyć do pojemników na muffiny i piec 20 minut w 180 stopniach.
Z podanych składników wychodzi 10 sztuk.
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-02-15 23:03:55
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html