SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Grillowanie a makroskładniki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 757

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 48
Witam, mam pewien dylemat z liczeniem makrosów. Przykładowo, jeśli przygotowuję karkówkę w grillu elektrycznym to spora część tłuszczu z mięsa odchodzi. Tak więc jeżeli surowe mięso ma 20g tłuszczu na 100g produktu to ile tego tłuszczu powinienem odjąć? Czy lepiej w ogóle się tym nie przejmować i robić swoje?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
% podać się nie da, problematyczna już jest sama ilość tłuszczu przed, bo przecież nie ma 2 identycznych kawałków mięsa, także sugeruję przyjąć na stałe np stratę 30% tłuszczu, uwzględnić to w bilansie tłuszczu i obserwując zmiany sylwetki i kaloryczność całkowitą miski wyciągać wnioski.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

cwiczenia dla starszych osób

Następny temat

dieta masowa 87kg

WHEY premium