1. jajecznica na boczku
2-4 bazowo 'ryż z kurczakiem' + 10g olej lniany/oliwa z oliwek/ lub 15g orzechów włoskich
5 makrela +serek wiejski
Powoli wchodzę w masówkę i chciałbym podbić kalorie głównie z tłuszczu. Jasne, że troche węgle pójdą też w górę, ale głównie w porach potreningowych i ostatnim posiłku. Pytanie:
1. na jakich tłuszczach bazować podbijając kalorie? Czy skupić się bardziej na tłuszczach roślinnych i zwiększyć ich ilości, a może nasyconych (tłuste mięso zamiast kurczaka w jednym posiłku, szejk z oleju kokosowego, jajka, boczek..) ?
Moim celem będzie budować masę z głową, a z doświadczenia wiem że węgle powyżej 3,5/kg mc gwarantują mi kangurzą ciążę choćbym nie wiadomo ile kręcił cardio. Jeżeli to pomoże to dodam że po wycince będę ważył ok 90 kg, mam 193 cm wzrostu i 20 lat. Trening na siłowni 4x w tyg.
Dzięki za odpowiedzi z góry, pozdrawiam/