Składniki:
- 6 jajek,
- 30 g mielonych migdałow,
- 40 g odżywki białkowej
- łyżeczka przyprawy piernikowej.
Wykonanie:
1.Oddzielamy żóltka od białek, dodajemy do żółtek łyżeczkę przyprawy piernikowej i 25 g odzywki białkowej , wszystko miksujemy.
2. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Na białka delikatnie wylewamy masę z żólłek, dosypujemy na wierzch resztkę odżywki i mielone migdały.
3.Bardzo delikatnie mieszamy do połączenia składników.
4.Wylewamy na okrągłą zamykaną formę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 st.
Wartości:
Kcal: 760kcal
B:73
W:48
T:10
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html