Mięso zapiekane pod serem i sosem śmietanowo-majonezowym by Reziolki
Składniki:
- 1 kg karkówki
- 0,5 kg fileta z piersi kurczaka
- przyprawy
- 4 cebule
- 400 g sera żółtego
- 400 g śmietany 12 %
- 120 g majonezu
Przygotowanie:
1. Mięso kroimy na plastry, przyprawiamy solą,pieprzem,ziołami prowansalskimi.
2.Na wysmarowanej tłuszczem blaszce układamy kawałki mięsa i przykrywamy warstwą cebuli pokrojonej w piórka.
3.Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni
4.Następnie wyciągamy z piekarnika ,polewamy sosem(śmietana+majonez) i posypujemy startym serem żółtym , zapiekamy kolejne 30 minut.
Wartości: (dla jednej porcji)
B: 57,0
T: 68,0
W: 4,0
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-03-07 23:20:06
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html