SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chleb własnej roboty

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1460

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1558
Witam. Chce upiec chleb. z jakiej maki najlepiej? chodzi o redukcje masy ciala
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82723 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699670
pełnoziarnistej ,jednak czy to jest redukcja czy masa nie ma większego znaczenia
liczy się całokształt diety
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Chleb żytni jest "cięższy", dłużej go trawimy i dłużej zalega w żołądku. Może to mieć wpływ na apetyt po takim posiłku i ogólny bilans energetyczny. Mąki pszenną i żytnią miesza się w różnych proporcjach, żeby chleb był "lżejszy" dzięki mące pszennej. Mąka pełnoziarnista pewnie pozwala na wypełnienie w jakimś stopniu żołądka błonnikiem, którego nie trawimy. Takie jest moje zdanie, ale może ktoś mnie poprawi. Kiedyś piekłem, ale niestety to zbyt czasochłonne przy moim trybie życia, a chlebek szybko znikał, bo wszystkim smakował nawet z samym masłem :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1558
wyśle ktos jakis przepis na chleb zytni?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Przepisów w internecie jest masa. Ja nie pamiętam swoich, ale robiłem na naturalnym zakwasie, bo z tego co pamiętam to drożdże są za słabe na mąkę żytnią i chleb nie urośnie. Nie zdążyłem edytować, a chciałem dopisać, że do chlebów można dodawać sporo przypraw i ziół. Może warto dodać takie, obniżające apetyt.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82723 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699670
przepisów szukaj w dziale -Kuchnia SFD
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dieta redkcyjna do oceny

Następny temat

Zamiast chudnąć - tyje.

WHEY premium