Składniki:
- 50 g płatków owsianych
- 1 łyżka lnu
- 0.5 kg truskawek (świeże bądź wcześniej rozmrożone)
- 100g kefiru
- 200 g serka wiejskiego light
- słodzik
- 1,5 łyżki żelatyny
- woda pozostała po ciecierzycy(jedna puszka)
Przygotowanie:
1.Na spodzie tortownicy wykładamy płatki owsiane,len wymieszane z 3 łyżkami wody.
2.Truskawki miksujemy z kefirem,serkiem wiejskim,słodzikiem oraz z rozpuszczoną w niewielkiej iloci wody żelatyną.
3.Podstawa to ubita woda po ciecierzycy. Najzwyczajniej odlewamy całą wodę z jednej puszki i ubijamy (ostrzegam, że dość długo). Najlepiej wcześniej schłodzić, po ubiciu łączymy delikatnie z truskawkami.
Wartości ( całość ) :
726 kcal
B: 56.5
W: 79.1
T: 20.4
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html