Moja dieta ewoluowała i mam kilka pytań do Was. Może ktoś mi pomoże.
1. Ilość węglowodanów. Nie przekraczam 40g dziennie ale obawiam się o błonnik i jego niedobory. Zauważyłem że nie załatwiam się już na twardo jak zawsze. Czy może to być przyczyna znikomą ilością warzyw ? A jeśli tak to powinienem się zaopatrzyć w błonnik w prochu ?
2. Probiotyki i Prebiotyki. Oprócz kiszonek w naturalnej postaci mamy do wyboru suplementy z apteki. Jest tak taki mix Pro i Pre Biotyków. 7 szczepów łącznie. Jest też chwalony Kreon. Co opłaca się bardziej ?
3. Woda i sól. Używam Himalajskiej do wszystkiego. NIe jest jej stosunkowo za dużo. Do jajek na miękko / twardo , do przyprawiania mięsa i wątroby. Czasami sałatki. Ale , zauważyłem że chyba trzymam wodę. Na Low Carb byłem jakoś mega wysuszony. Na tłuszczach tak nie mam. Ja wiem że sól jest ważna. Ale nie wiem czy nie trzyma mi wody.
Waga idzie w dół. To mój drugi miesiąc redukcji i każdego schodzi ok 4 kg. Nie mam o dziwo ubytków siły. Lecą obwody w pasie ale reszta jako tako stoją spokojnie tylko ta woda.
Pod spodem dzień pracy i dzień treningowy
Godziny są pomieszane pon ciągle grzebałem w tabeli i nie odzwierciedlają tych rzeczywistych.
Łączny deficyt to - 500 kc. 1-wszego miesiąca obciąłem 300 , drugiego kolejne 200 z obawy o tą wodę. Wagę liczyłem pod suchą masę ciała eliminując
BF. Współczynnik aktywności jest wypośrodkowany między dni pracy ( odpoczynku ) a treningowe.
Poproszę o pomoc.
Zmieniony przez - Siewca Wiatru w dniu 2016-04-16 19:37:13
Zmieniony przez - Siewca Wiatru w dniu 2016-04-16 19:37:49
Zmieniony przez - Siewca Wiatru w dniu 2016-04-16 19:40:11
Zmieniony przez - Siewca Wiatru w dniu 2016-04-16 19:41:42