Składniki:
- 1 kg. piersi z indyka
- 120 g pieczarek
- seler naciowy
- czerwona papryka
- cebula
- sól,pieprz + ulubione przyprawy
Przygotowanie:
1.Pierś indyka przecinamy na środku na głębokość 1/2, potem cienkim długim nożem kroimy od środka do brzegu (kończymy ok 2 cm przed końcem)jedna i druga połówkę piersi, w ten sposób nasza pierś podwoi swoją długość.
2. Następnie rozbijamy tłuczkiem,żeby mięso się lepiej zwijało. Solimy, pieprzymy, posypujemy czym chcemy.
3.Robimy farsz: warzywa kroimy i podsmażamy na maśle klarowanym,
4. Farsz wykładamy na mięso, zawijamy i obwiązujemy sznurkiem.
5.Pieczemy w rękawie 50 min w 180 st C
Wartości:
100 g gotowej rolady:
153 Kcal
B: 43
T: 1
W: 1
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html