SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Szarlotka bez glutenu i cukru by Sforcia

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3440

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Szarlotka bez glutenu i bez cukru! by Sforcia






Składniki:

Ciasto:

- 2 szklanki mąki kukurydzianej
- 200 g masła
- 1/2 szklanki wheya waniliowego ok 50 - 60g

Nadzienie z jabłek:

- 1 kg jabłek, np antonówki (może być nieco więcej, max 1 i 1/2 kg)
- łyżeczka cynamonu


Przygotowanie:

• mąkę siekamy z miękkim masłem i wheyem, szybko zagniatamy ciasto
• formujemy kulę z ciasta, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 1/2h
• obrane i pokrojone w cząstki jabłka dusimy do miękkości, podlewając niewielką ilością wody, gdy są miękkie dodajemy przyprawy (ja rozgotowałam aż do powstania musu)
• od ciasta odejmujemy 1/4 na kruszonkę, resztą wylepiamy tortownicę o średnicy 20cm
• podpiekamy spód w temp. około 160 st. C przez 15 min. (z termoobiegiem), lub w temp. 180 st. C w piekarniku bez termoobiegu, spód powinien podpiec się na złoto
• na podpieczony spód wykładamy nadzienie i posypujemy pokruszonym ciastem
• wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 min.



Smacznego!



Wartości:








Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-03-27 21:06:56
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4500 Napisanych postów 35782 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263050
Fajny, prosty przepis

Na pewno smaczne ciacho
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94105 Napisanych postów 363941 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667619
dokładnie jw. trzeba będzie stestować

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 252 Wiek 45 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 6166
Super, tym bardziej dla bezglutenowców :)
1

Kiedy ktoś jest głupi to nie rozumie świata, kiedy ktoś jest mądry to świat go nie rozumie...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9878 Napisanych postów 5589 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18259
super!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Parę pytań na temat odżywiania

Następny temat

Na czym smażyć ?

WHEY premium