SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pleśn

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1329

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 151
To ze mam konto 1 dzien na forum, nie oznacza ze nie wiem jak to funkcjonuje, nie uzywalem innego konta kiedys, to moje pierwsze forum dyskusyjne itd ;)

Zadales pytanie, odpowiedzielismy Ci z kolega zgodnie z naszym zrodlem, a ty nadal narzekasz itd. Wez poswiec troche czasu i sam poszukaj, co znajdziesz i Cie zaintryguje to wrzuc tutaj i w miedzy czasie szukasz ty sam i moze ktoś po drugiej stronie akurat udziela Ci tutaj pomocy ;)
Myślenie nie boli (y)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 151
Ewentualnie pytasz lekarza dziecięcego przy okazji wizyty ;)
Chyba, że on tez ma uprawnienia z "PaniDomu" :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 964 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7500
spoko,czy ktos jeszcze skonfrontuje swoje zdanie jakims zrodlem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 151
"SERY PLEŚNIOWE

Sery pleśniowe mogą mieć różną konsystencję i wygląd. Zaliczane są do nich te białe o aksamitnej skórce takie jak camembert czy brie oraz te kruche i pikantne z żyłkami niebieskiej lub zielonkawej pleśni roquefort czy gorgonzola. Dojrzewają one krótko, bo ok. 2-6 tygodni. Choć nazwa pleśń raczej większości z nas nie kojarzy się z czymś dobrym to jednak ten rodzaj serów nie powinien w nas wzbudzać podejrzeń. Są one bowiem produkowane z wyselekcjonowanych kultur pleśni, niebędących źródłem szkodliwych substancji.

Mogą je jednak zjadać dzieci od 3. roku życia."

Źródło : Źródło

"Pleśniowe. Nie mogą ich jeść tylko dzieci uczulone na pleśnie. Łagodniejsze gatunki serów można podawać od trzeciego roku, choć maluchy rzadko za nimi przepadają."

Źródło: Źródło

Przejrzałem sobie z ciekawości kilka innych stron, ale na większości masz po prostu skopiowane te cytaty które wkleiłem tutaj lub wcześniej były cytowane przez forumowiczów w tym temacie.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ketoza, dużo soli...

Następny temat

Low Carb do oceny

WHEY premium