Szacuny
9
Napisanych postów
182
Wiek
34 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2099
witam
Prosze mi doradzic bo czytam kilka roznych sprzecznych artykułów czasami
jaki ser twarogowy ( biały) nalezy spozywac na redukcji ?? ktory z nich jest zdrowszy
ser chudy 0% tłuszczu ?? - ten jest podobno lepszy ale (podobno) zbytnio przetworzony i nie do konca zdrowy
czy ser pół tłusty ok 4% tłuszczu ?? a ten z kolej jest mniej przetworzony ( bardziej "naturalny" ) i lepszy/zdrowszy ale gorszy dla organizimu ogolnie ze zwgledu na "ten" tłuszcz
Szacuny
121
Napisanych postów
575
Wiek
39 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
70025
Ogólnie jeżeli wyrabiasz się z tłuszczami w makro to lepiej jeść mniej przetworzony, czyli półtłusty. Tłuszcze są równie potrzebne w naszej diecie jak białko czy węgle. Więc nie wiem kto wam wmawia, że są złe
Wczoraj byłem bystry i chciałem zmienić świat. Dziś jestem mądry, więc zmieniam siebie.
Szacuny
1717
Napisanych postów
27216
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
516400
J/W
Dobór poszczególnych składników odżywczych jest zależne od Twojego rozkładu makroskładników i kaloryczności, możesz bawić się swoją dietą i wymieniać w odpowiedni sposób produkty. Nie musisz wcale jadać twarogu.