Witam. Mam 22 lata. Więcej danych w ankiecie. Trenuję 3 razy w tygodniu na siłowni około 1h, czasami dłużej. Oraz 3 razy w tygodniu bieganie około 45 minut. Ważę obecnie 69 kg chcę zejść do 66 kg i potem budować masę. Ostatnio sobie trochę odpuściłem i nieco zalałem się fatem w okolicach brzucha. Swoje zapotrzebowanie wyliczyłem zgodnie z pierwszym wzorem (
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_%_bf-t276436.html). Wyszło 2613 kcal. Uciąłem do 2100 kcal. Podział makro przyjąłem następujący: B/T/W=158,7g/69g/211g czyli mniej więcej 30/40/30%. Czy jest to dobry podział na redukcji?
Poniżej zamieszczam przykładowe
plany żywieniowe. Proszę o ich ocenę.
Nie mam pomysłu na śniadania i i kolację.
Dodam, że nie mam warunków do codziennego gotowania, ponieważ jem na stołówce i nie zawsze mogę stosować się ściśle do wyznaczonej diety, jednak chcę mieć jakiś wyznacznik tego do czego mogę się stosować.
1.Kiedy mogę jeść warzywa i owoce?
2.Czy mogę jeść wafle ryżowe? Jak tak to kiedy?
3. Z czego jak coś mam ucinać kcal, z węgli?
Z góry dzięki za pomoc.