I śniadanie ok 5.30
Mleko 1,5% 250g
płatki owsiane 40g
2 gotowane jajka (klasa wagowa M)
polędwica z kurczaka gotowana 30g
papryka zielona 140g
B:33,3 T:17,2 W:47,8 R:482kcal
II śniadanie
serek wiejski piątnica 125g
szczypiorek 5g
pestki dyni 15g
wafle ryżowe 20g
B:19,3 T:13,8 W:21,6 R:283kcal
obiad
pierś z kurczaka (smażenie na oliwie) 200g
oliwa z oliwek 15g
ryż brązowy (gotowany) 150g
marchew 90g
słonecznik łuskany 10g
brokuł 100g
B:53,5 T:22,5 W:61,6 R:622kcal
podwieczorek
jogurt naturalny activia 210g
rodzynki 10g
orzechy włoskie 20g
B:12,9 T:19,3 W:21,4 R:302 kcal
kolacja
twaróg półtłusty 50g
sałata lodowa 60g
pomidor 85g
kalarepa 40g
oliwa z oliwek 5g
sok z cytryny 3g
B:11,6 T:7,4 W:9,7 R142kcal
Zapotrzebowanie 2400 kcal, dieta zawiera 1807, B:130,6 T:80,2 W:162,1