SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kilka pytań do osób na keto :)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1650

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

20

Płeć

Mężczyzna

Cel

ostra wycinka ,kable na brzuchu

Waga

60

Wzrost

162

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

crossfit,interwały,siłownia , zapasy

Stosowana lub planowana suplementacja

złe odżywianie,za dużo węgli i brak cardio i treningów na macie na masie
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 69 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 532
Cześć mam kilka pytanek do osób które są w ketozie :)
Otóż to , jestem na redukcji od 1,5 tyg.Dieta standardowa czyli 1.8 g białka /kg masy reszta 85 % węgle 15% tłuszcz
Obciąłem 300 kcal w tym oczywiscie same węgle,jem zdrowo i czysto,wykonuję 3 razy w tyg trening siłowy + cardio dla zdrowotności nie by palić tłuszcz :) na spalanie kręcę interwały 3 razy w tygodniu i waga ładnie spada ,na buzi zeszła woda i ogólnie czuję już lekkie efekty :)
Chcę wejść w keto i schodzę stopniowo z węgielków żeby nie zrobić szoku dla organizmu i pytanie moje są następujące :
(odrazu zaznaczę że jestem niski i stosunkowo waże dość mało ,więc darujcie sobie komentarze o małej ilości węgli ,wszystko jest ok . 162cm wzrostu obecnie 59-60.5 kg,nie jestem kulturystą trenuje sporty walki i nie zależy mi na konkretnej masie , lecz mój cel to ostra ,zdrowa wycinka bez straty mięcha) a więc :
1. Jak obcinam np 25 g węgli to ile podkręcić tłuszczu ? Tyle żeby było wartościowo tyle samo kcal ?
2.Jak wy obliczacie tłuszcz zwierzęcy ,który macie w boczku czy w golonce czy w innym tłustym mięsku ? Bo przecież w jednym kawałku jak kupisz jest więcej w innym mniej ?
3.Jakie są dobre źródła tłuszczu zwierzęcego tak żebym mógł łatwo wyliczyć ?
4.Jaki smalec jest najlepszy do smażenia na keto ?
5.Jak już osiągnę cel (bardzo niski BF,kable na brzuchu ) to jak później masować się ? Stopniowo wracać z węglami jak w tradycyjnej diecie?
6.Jak to jest po osiągnięciu celu na keto i wracanie do normalnej relacji z jedzeniem ?




Zmieniony przez - pakero1240 w dniu 2016-04-09 00:53:36
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
1. jeśli chcesz mieć póki co ten sam bilans to kalorie uzupełniasz tłuszczem
2. dieta to nie apteka, możesz przyjmować uśrednione wartości. jeśli chcesz sprawdzać dokładne parametry zywnosci, skorzystaj z nutritiondata.com
3. maslo, tłuste miesa, zoltka jaj, smalec
4. smalec wieprzowy, tłuszcz gęsi/kaczki, olej kokosowy, maslo klarowane
5. dodajesz stopniowo węglowodany, aby uniknąć zalania. możesz tez zastosować carb cycling
6. nic się nie zmienia. jeśli będziesz pilnował bilansu, jadł czysto i cwiczyl ciężko, wszystko jest OK

Stop wishing start doing

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem w redukcji.

Następny temat

Dieta do oceny

WHEY premium