Pracuję obecnie jako kierowca ciężarówki na trasach międzynarodowych w systemie 2 tygodnie w trasie, 2 tygodnie w domu. Po trzech latach przerwy w treningach (wcześniej było 3- 6 razy tygodniowo SW i okresowo siłownia) przeprosiłem się zarówno z żelastwem, jak i z matą. Podczas pobytu w domu chodzę na treningi SW praktycznie codziennie pon- sb, planuję też rano 2- 3 dni robić treningi biegowe/ metaboliczne. W trasie robię obecnie trzy razy w tygodniu trening siłowy (według wskazówek Ross'a Enamait'a, ok. 50 min- 1 h 10 min, dużo ćwiczeń dynamicznych, wielostawowych, na wolnych ciężarach) i 2-3 razy biegam. Potrzebowałbym pomocy w skomponowaniu diety, którą mógłbym też stosować w domu, ale która jednak przede wszystkim byłaby możliwa do realizowania, kiedy jestem w trasie. A to wiąże się z:
-posiadaniem małej lodóweczki, więc ciężko jest mi zabrać dużo produktów szybko psujących się;
-pracą 3 razy do 15 h na dobę, z przerwą 9 h; oraz 3 razy do 13 h na dobę, z przerwą 11 h; w ciągu 2 tygodni pracy 2 przerwy 24 h, zazwyczaj z soboty na niedzielę. Jeżeli więc chce się ćwiczyć i mieć odpowiednio dużo czasu na regenerację,to zostaje ekstremalnie mało czasu na przygotowywanie posiłków. Posiłki ciepłe przygotowuję więc w domu i pekluję w słoikach, żeby móc je tylko podgrzać; posiłki zimne staram się jeść jak najprostsze i jak najłatwiejsze do przygotowania. Gotowanie czegokolwiek praktycznie nie wchodzi w rachubę.
I tutaj moje pytanie- czy jeżeli zamówię u Was dietę, będziecie w stanie przygotować coś na moje potrzeby? Czy jest to w ogóle możliwe?
Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam!
Michał
"Albowiem ulękłe serce zawsze zostanie pokonane- bez względu na umiejętności..."
Sigismung Ringeck "Fechtbuch" XV w.