SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy z użyciem VitaFiber

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1916

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 84 Napisanych postów 969 Wiek 49 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 161334
Witam

Kupiłem sobie VitaFiber
***( nie wklejamy linków)

To taki proszek do pieczenia. Na razie ćwiczyłem piernika, da się zjeść;)
Znacie jakieś przepisy na ciasta z VitaFiber, tak by miały jak najmniej węgli (i tłuszczy).
Jakiś sernik? Najlepiej z użyciem mikrofali zamiast piekarnika.


Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-04-11 14:51:58
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Przykro mi ale nie miałam do czynienia z tym produktem.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 84 Napisanych postów 969 Wiek 49 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 161334
No to polecam. I sory za linka.
Proszek jest słodki (ponoć 60x niż cukier) i zachowuje się jak proszek do pieczenia ("ciasto" puchnie).
Na 100 g:
Energia kJ/kcal 845/202, węglowodany 5 g (w tym cukry) 0 g, białko 0 g, tłuszcze 1 g, błonnik 91 g, sól 0,06 g.

Nie mam doświadczenia w wypiekach, a produkt wydaje się ciekawy do produkcji LC.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Fajnie że to jest słodkie przy okazji Kombinuj, popatrz na jakieś przepisy na ciasta które są w dziale i podmień proszek do pieczenia na to cudo, przy okazji użyj mniej słodzidła lub nie używaj go wcale No i daj znać jak coś wyczarujesz ciekawego

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
i nie tylko znac
ale i gotowe przepisy :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 84 Napisanych postów 969 Wiek 49 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 161334
Sernik nie wyszedł. Zrobiłem wersje LC i LF.
Kostka twarogu półtłustego (200g), 2 jajka całe (może trzeba było dać same żółtka?), i ~15g "proszku".
Wymieszałem to wszystko widelcem w silikonowej formie i władowałem w piekarnik. Piekłem ~30 minut w temp 140C. Nawet ciasto ładnie urosło, ale chyba że przed zbytnią łapczywość chłodziłem je w lodówce to mi klapło strasznie.
W smaku wyszło całkiem niezłe. Słodkie jak trzeba. Tyle że płaskie.

Dzisiaj może spróbuje wypiec pierniko-czekolade...
Pomysł:
Kakao, 2 żółtka jaj, roztopiony olej kokosowy, mleko(?) no i VItaFiber. Wszystko to wymieszam i będę piekł.



Zmieniony przez - MalcerzV3 w dniu 2016-04-14 10:42:46
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Do serników nie daje się żadnych proszków Wystarczą dobrze ubite białka. Do innych ciast możesz spróbować, np. jakiegoś piernikowego itp.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak przygotować wartościowy koktajl?

Następny temat

Pasztet pieczony z rosołu by Malinowa

WHEY premium