SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Liczenie wartości tłuszczu do smażenia

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1276

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

32

Płeć

M

Cel

Redukcja

Waga

99

Wzrost

182

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

15%

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Trening co 2 dzień / interwały

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Siłownia + Interwały

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Low Carb - pozytywny

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

bdb

Stosowana lub planowana suplementacja

Kreatyna , Beta Alanina , Wit C , Zestaw Witamin , Chelaty , Magnez
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 439 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 75126
Mam mały dylemat. Wprowadzam się w stan ketozy. Smażę na gęsim smalcu i nie wiem jak go mam wliczać w tabelę kaloryczną. W końcu tylko na nim smażę a jego większość zostaje na patelni a przynajmniej tak mi się wydaje. Smażę na nim karkówkę i wątrobę.
Jak mam policzyć wartość tych gram tłuszczu użytych do smażenia ? Ktoś pomoże ?

Dopóki Walczysz Jesteś Zwycięzcą

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 1086 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 259961
Na oko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
przyjmij sobie uśrednione wartości, jeśli czesc oleju zostaje na patelni możesz wliczyc nieco mniej niż kaloryczność gramatury użytej

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 439 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 75126
Zazwyczaj smażę 1,5 kg karkówki i używam do tego 50g gęsiego smalcu. Żeby to jakoś sensownie zrobić musiałbym do każdej porcji mięsa dodać kcal i tłuszcz. Czytałem przed założeniem tego tematu inne podobne ale nikt nie napisał właśnie jak to sprytnie rozwiązać. Na oko tego nie zrobię. A tłuszcz akurat może mi wszystko popsuć przy deficycie i zaczynam panikować. Najwyżej będę oprócz interwałów kręcić cardio Problem w tym że Interwały są anaboliczne i lepsze a Cardio odwrotnie. W dodatku nieskuteczne jeśli się człowiek nie katuje tej godziny na rowerku. Zaraz dojdę do wniosku że będę tą karkówkę robił na parze.


Zmieniony przez - Siewca Wiatru w dniu 2016-04-13 10:32:37

Dopóki Walczysz Jesteś Zwycięzcą

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
No to policz ile masz porcji z tego 1,5 kg karkówki i podziel przez liczbę porcji ilość użytego tłuszczu. Btw przy karkówce, to całe liczenie jest na oko, bo jedna chudsza, druga bardziej tłusta

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 439 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 75126
Dobra , obetnę kolejne 200 kcal , nie ma bata , będzie forma sprzed roku. Tym razem na keto. Wcześniej był low carb i nie smażyłem w ogóle więc było prościej.

Dopóki Walczysz Jesteś Zwycięzcą

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Źródła białka

Następny temat

Spalacze z efedryna a alkohol

WHEY premium