Składniki:
-500g ziemniaków
-100g mąki z ciecierzycy
-2marchewki
-1 mała cukinia
Przygotowanie:
1.Warzywa utrzeć na grubych oczkach, nasolić i odstawić by puściły sok. Odsączyć. Dodać mąki z ciecierzycy i dokładnie wymieszać.
2.Smażyć na rozgrzanej patelni (ja dodałam 5g masła klarowanego), ostrożnie odwrócić i dosmażyć.
(Wyszły mi 2grube placki (patelnia 20cm), obsmażyłam po kilka minut i dopiekłam w piekarniku ok.15minut, ponieważ robiłam 2 i chciałam by obydwa były ciepłe.)
Wartości:
B: 31,5
T: 15,5
W: 149,5
Kcal: 843
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html