'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'
...
Napisał(a)
możliwe, że przetestuje w takim układzie
1
...
Napisał(a)
Wiedziałem, że coś miałem zrobić:D No nic zrobię jutro, jako przystawka do obiadu:D
Ku waszej pamięci, Żołnierze Wyklęci!
...
Napisał(a)
O krva smak dziecinstwa, moja mama to robila, dzis to robie !!!
Czlowiek zapomial o takich daniach calkowicie dzjs to robie dzieciom na kolacje
EDIT, no to zrobilem dla syna te knedle, nie dosc ze mi ciasto z poczatku nie wychodzilo, zayebalem pol kuchni i na silownie przez to szedlem dopiero o 21, to podajac mu to na stol mowi, daddy can I get a hot dog?
Zmieniony przez - mm1986 w dniu 2016-04-21 17:11:23
Czlowiek zapomial o takich daniach calkowicie dzjs to robie dzieciom na kolacje
EDIT, no to zrobilem dla syna te knedle, nie dosc ze mi ciasto z poczatku nie wychodzilo, zayebalem pol kuchni i na silownie przez to szedlem dopiero o 21, to podajac mu to na stol mowi, daddy can I get a hot dog?
Zmieniony przez - mm1986 w dniu 2016-04-21 17:11:23
...
Napisał(a)
Żeby się ciasto nie lepiło trzeba dac mniejsze jajko, twaróg powinien być jak najbardziej zbity i przed formowaniem knedli ciasto wrzucamy do zamrażarki na 5 min. Jeśli dalej się lepi, ręce smarujemy delikatnie oliwą. Pamiętaj, ze nadzienie musi być suche, warto obtoczyc w mące, cynamonie, kakao itp.
Zmieniony przez - BacK52 w dniu 2016-04-22 16:32:34
Zmieniony przez - BacK52 w dniu 2016-04-22 16:33:31
Zmieniony przez - BacK52 w dniu 2016-04-22 16:32:34
Zmieniony przez - BacK52 w dniu 2016-04-22 16:33:31
http://bitly.pl/q6MiP Mój blog kulinarny SFD
...
Napisał(a)
Brzmi super, mam pytanko. Czy mogę użyć do tego mąki ŻYTNIEJ TYP 2000 ?
...
Napisał(a)
Kilka miałem już podejść do knedli i zawsze się rozwaliły podczas gotowania. Nie wiem co robię źle..
...
Napisał(a)
kawski33Kilka miałem już podejść do knedli i zawsze się rozwaliły podczas gotowania. Nie wiem co robię źle..
Zapewne ciasto cos nie halo, lub gotujesz zbyt dlugo? Jak wyplyna na gore, to juz sa gotowe, doslownie kilka minut.
...
Napisał(a)
Ciasto ma być plastyczne, nie kleić się , nie rozpadać , sypiemy tyle mąki żeby uzyskać taką konsystencję, po wypłynięciu próbujemy jedną kluskę czy jest dobra i w razie czego gotujemy jeszcze kilka sekund
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Poprzedni temat
Przepyszny omlet LC by Malinowa B+T
Następny temat
Jabłecznik z kaszy jaglanej ;-)
Polecane artykuły