SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ważenie kurczaka - przed ugotowaniem czy po

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1457

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 33
Witam, mam dylemat, kiedy ważyć kurczaka po ugotowaniu/usmażeniu czy przed? Widziałam różne opinie. Jeśli przed to co w sytuacji, kiedy robię sobie kurczaka na 3 posiłki? Mam jeść 80 gr kurczaka, więc jak mam to odmierzyć, by było akurat? Nie mam jak stać, co 3 godziny przy garach i gotować kurczaka na jedną porcje...
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4520 Napisanych postów 35797 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263138
temat poruszany dziesiatki razy wystarczy uzyc wyszukiwarki

produkty ważymy przed obróbką termiczną

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Podziel kurczaka przed obróbką termiczną , zważ ,usmaż i powkładaj w pudełka.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Z czasem będziesz ważyła produkty oczami :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94455 Napisanych postów 364387 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668992
i ryż jadł pałeczkami

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 33
Malinowa
Podziel kurczaka przed obróbką termiczną , zważ ,usmaż i powkładaj w pudełka.


Ale jeśli smażę, to wrzucam na patelnie od razu kurczaka zważonego na 3 porcje i później żeby było po równo w pudełkach muszę ważyć ponownie i wychodzi go mniej (wiem, że schodzi woda itp) i stąd mam ten problem. Smażenie kurczaka oddzielnie na jedną porcje, to trochę czasochłonna czynność.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4520 Napisanych postów 35797 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263138
Bez przesady, nie musisz mieć w każdym pudełku po równo, rozdziel to mniej więcej ....
czy w jednym bedzie 10g mniej a w drugim 10g wiecej nie zrobi żadnej różnicy, ważna jest ogólna podaż makroskładników

a jak juz sie uprzesz i musisz mieć po równo, to zważ jeszcze raz po usmażeniu całość i podziel na 3, ale oczywiscie tylko po to żeby rozdzielic. Makrosy i tak zliczasz przed obróbką

nie utrudniaj sobie życia i nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma
2

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 33
K_PS
Bez przesady, nie musisz mieć w każdym pudełku po równo, rozdziel to mniej więcej ....
czy w jednym bedzie 10g mniej a w drugim 10g wiecej nie zrobi żadnej różnicy, ważna jest ogólna podaż makroskładników

a jak juz sie uprzesz i musisz mieć po równo, to zważ jeszcze raz po usmażeniu całość i podziel na 3, ale oczywiscie tylko po to żeby rozdzielic. Makrosy i tak zliczasz przed obróbką

nie utrudniaj sobie życia i nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma



Czyli po prostu ważny jest bilans dnia tych posiłków, a nie idealnie odważenie co do grama w pojemniczkach? taka kolei rzeczy wszystko mi ułatwia, bo jako, że jestem świeża w tym temacie to chciałam się idealnie trzymać tej gramatury, ale tak jak wspomniałeś, to jest utrudnianie życia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Tak, liczy się tak naprawdę bilans z całego dnia .
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jabłecznik z kaszy jaglanej ;-)

Następny temat

Faszerowane papryczki Ramiro z tuńczykiem pyszna i zdrowa przekąska dla 2 osób.

WHEY premium