Pyszne i zdrowa przekąska dla 1 lub 2 osób. Papryka to bomba witamin i minerałów 100 g papryki to tylko 31 kcal. Trzeba doliczyć do całości. Do przegryzienia między posiłkami. W tym przepisie użyłem około 400-450 gram papryki inaczej 3 średniej wielkości papryki żeby zmieścić do nich farsz. Następnym razem zrobię z normalną papryką. Paprykę też można użyć jaką kolwiek według upodobania i smaku.
Cała porcja bez papryk Ramiro to
Około 660 kcal
Białko około 44 gramy
Tłuszcz około 19 gram
Węglowodany około 75 gram
Dzielimy to na równe 6 porcji i faszerujemy 6 połówek papryk Ramiro.
Pojedyńcza porcja w połówce paryki to
Około 110 kcal
Białko około 7,3 grama
Tłuszcz 3,1 grama
Węglowodany 12,5 grama.
A teraz co potrzeba i jak zrobić.
Składniki:
3 większe papryki Ramiro
1 papryczka chili ( kroiłem bez pestek)
130 gram tuńczyka z puszki (z wody)
100 gram ugotowanego ryżu Basmanti
30 gram zielonych oliwek ( ja nie dałem olivek)
50 gram sałatkowego sera greckiego
2 łyżki śmietany ( też nie dałem)
Pół cebuli,sól i pieprz do smaku.
Wykonanie:
Cebulę i papryczkę obierz, posiekaj i podsmaż na oliwie okolo 5 gram ( ja to zrobiłem na oleju kokosowym 5 gram)
Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Oliwki i ser pokrój w drobną kostkę, tuńczyka odsącz. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i solą. Papryczki Ramiro przekrój na pół i wydrąż ziarenka. Nafaszeruj każdą wcześniej przygotowanymi składnikami i zapiekaj 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Niebo w gębie i nie utuczy he he.
Przepis znaleziony gdzieś w gazecie ale naprawdę smaczy na małą przekąskę dla 2 osób lub w sumie prawie na pełnowartościowy posiłek dla jednej osoby. A papryka to same witaminy i minerały. A Ramiro w smaku wymiata poprostu.
Zmieniony przez - goliat11 w dniu 2016-04-16 15:19:49
Zmieniony przez - goliat11 w dniu 2016-04-16 15:23:20