SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta na masę - prośba o ocenę.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 627

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 60
Siemka,

Prosiłbym Was o ocenienie diety jaką stworzyłem.

Cel: nabranie masy mięśniowej
Płeć : mężczyzna
Wiek : 20
Waga : 75 (po 2 wdrażania diety - 80 kg aktualnie)
Wzrost : 188
Aktywność w ciągu dnia : uczelnia
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia - FBW
Cel : Przybranie masy
Stan zdrowia : dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia, basen
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : nie

Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie oraz dostarczaną ilość wartości odżywczych to sprawa wygląda różnie.

Korzystając z aplikacji fitatu, moje zapotrzebowanie to:
3528 kcal/
białko 133g/
tłuszcz 118g/
węglowodany 486 g,

a dostarczam 3212 kcal/
białko 127g/
tłuszcz 94g/
węglowodany 478g.

Natomiast według przeliczników potreningu.pl moje zapotrzebowanie wynosi:
3283 kcal
15% białka: 492 kcal = 123 g
55% węglowodanów: 1806 kcal = 452 g
30% tłuszczu: 985 kcal = 109 g

Z góry dzięki :)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 60
EDIT: Dostarczone wartości, które podałem nad grafiką tez pochodzą z tamtej aplikacji.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Zacznij z 3500 i zobacz co będzie się działo.

- bułki pszenne do wywalenia - wymień na bardziej wartościowe źródła węgli (kasze, ryże, owoce) bułki od czasu do czasu - razowe
- jajecznica na maśle - to czyjś gotowiec Ty nie wiesz ile autor użył tłuszczu, ile jajek. Wbij swoją ilość jaj oraz ilość tłuszczu na jakim smażyłeś.
- płatki kukurydziane - zamień na jaglane, owsiane, gryczane
- smazony filet bez panierki (j/w - wskazówka przy jajecznicy) to gotowiec, użyj ilości mięsa jaki smażyłeś i swoją ilość tłuszczu
- ugotowany ryż biały - (wszystko ważysz przed obróbka termiczną)
- rodzynki możesz wrzucać, ale nie w takiej ilości (zastąp świeżym owocem, rodzynki są najczęściej karmelizowane, czyli zalane cukrem)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

wypchany brzuch

Następny temat

Jak ułożyć dietę na masę ?

WHEY premium