Składniki:
- 500 g . sznycli z piersi indyka
- 1 kulka mozzarelli
- kilka plasterków papryki konserwowej
- sól,pieprz,bazylia,oregano,czosnek,słodka papryka
- czosnek,cebula
- passata pomidorowa
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
1. Szycle delikatnie rozbijamy,przyprawiamy z obu stron.
2. Na mięsie układamy plasterek mozzarelli oraz paprykę konserwową,zawijamy roladkę i przypinamy wykałaczkami.
3. W garnuszku podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy passatę pomidorową bądź pomidory z puszki,przyprawiamy bazylią i oregano.
4. Na patelni podsmażamy z każdej strony roladki do zarumienienia, zalewamy sosem pomidorowym i dusimy pod przykryciem,na małym ogniu ok 10min.
Wartości: ( 1 roladka )
B: 21,6
T: 2,3
W: 0,3
Kcal: 109
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html