Pyszny,zdrowy,chrupiący - MNIAM !
Składniki:
- 1 pęczek botwinki z buraczkami
- 1 pęczek kopru
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek rzodkiewek
- 4 ogórki małosolne
- 2 ogórki gruntowe
- 2 duże jogurty naturalne
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 4 łyżki koncentratu buraczanego (naturalnego)
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Buraczki obieramy ,kroimy w drobną kostkę i gotujemy 5 min. w minimalnej ilości wody (tyle by zakryć buraki)
2. Botwinkę kroimy w drobną kostkę( największych liści nie dodajemy) dokładamy do garnka z buraczkami i gotujemy 3 min razem. Po tym czasie dodajemy ocet jabłkowy i odstawiamy garnek do wystygnięcia.
3.Ogórki,rzodkiewkę, szczypior oraz koperek - kroimy drobno i dodajemy do ostudzonej botwinki (wody z gotowania nie wylewamy)
4. Do całości dodajemy jogurty oraz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i koncentratem buraczanym.
5. Podajemy z jajkiem oraz młodymi ziemniakami z masłem
Wartości: Porcja ze zdjęcia +ziemniaki+ jajo
B: 15,2
T: 11,7
W: 41,0
Kcal: 322
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-05-12 09:39:16
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html