SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Swojskie cukierki kokosowe by AtraMento

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4190

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 24 Wiek 43 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 7978
Miksowałem ręcznym blenderem. Wychodzi całkowicie płynne, spokojnie można przelewać.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 208 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4091
długo musiałeś miksować, zanim zrobiło się płynne? ja najpierw wsypałam te wiórki to kielichowego blendera, ale to było słabe, bo musialam cały czas łopatką zbierać wiórki ze ścianek, więc przełożyłam do pojemnika od ręcznego blendera i próbowałam dalej mielić tym, ale poddałam się. Ani trochę nie było to płynne. Wyszła taka dość twarda papka. Za krótko, czy o co chodzi?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 24 Wiek 43 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 7978
Ja najpierw zruminiłem wiórki na oleju kokosowym. Wrzuciłem tą papkę do pojemnika i zblendowałem. Zamieniło się w płyn bardzo szybko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 208 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4091
moze ja je za bardzo wysuszyłam na tej patelni...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
A może ciepłe wiórki szybciej się zblendują niż schłodzone?

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 208 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4091
wrzuciłam praktycznie gorące (wg instrukcji blendera na pewno zbyt gorące), więc to nie to. w pewnym momencie zaczelam sie zastanawiac, czy nie napisałaś o dodaniu wody lub jakiegos innego płynu, bo to takie oczywiste, ze nie warto wspominac. Ale chyba nie :D

Blendowałam w sumie z pół godz łącznie w obu blenderach, wliczając w to przerwy, zeby nie spalić sprzętu


Zmieniony przez - martewiti w dniu 2016-05-24 14:17:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Spróbuj następnym razem dać więcej tłuszczu , lub np. mleka kokosowego by blenderowi było łatwiej

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 208 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4091
Dolałam prawie szklankę mleka jak juz traciłam nadzieję i na niewiele się to zdało, bo masa i tak była zbita. Po prostu te wiórki się nie rozdrobniły i gdybym dodała jeszcze mleka, to mogłabym mieć płynną konsystencję, ale z kawałkami niezmielonych wiórków. Nie wiem, o co chodzi. Spróbuję jeszcze raz od nowa innego dnia. Zdejmę szybciej wiórki z patelni i od razu zacznę blendować ręcznym blenderem.
Dzięki za odpowiedzi.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Lody czekoladowo-kalafiorowe by Ania B.

Następny temat

Ryżowa zapiekanka z twarogiem - prosta i smaczna.

WHEY premium