Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Zawsze jakieś urozmaicenie. Jednak mamy do wyboru również schab, podroby, udka, ryby, itp.
...
Napisał(a)
Polecam skupić się na świeżych/mrożonych a wędzone/puszkowane rzadziej.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
dlaczego uważasz, że wędzona ryba nie jest dobra ? masz jakieś badania itp? chętnie bym się dowiedział conieco na ten temat.
...
Napisał(a)
Nie uważam, że nie jest dobra. Jednak jest to dodatkowe przetworzenie produktu a bazować należy na jak najmniej przetworzonych. Poza tym jest ryzyko występowania związków kancerogennych w wędzonych produktach.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
wraz z wędzeniem się osadzają substancję smoliste z dymu, ale w sumie te marketowe to sa smarowane jakimś pyłem wędzarniczym.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
domer a przypadkiem dym wędzarniczy jest głównie w skórce ryby ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Polecane artykuły