SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie Dieta.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 657

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 112 Wiek 35 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 2863
Aktualnie jestem na diecie na mase waze 72 kg . Jem okolo 3300-3600 makro 2 g B , 6 W i 1,5 T niestety podlalo mi troche brzuch i teraz moje pytanie czy nie powinienem troche obciac W i dodac do tluszczy ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 
Ankietę wypełnij i wrzuć tą michę, tak jak jadasz w sposób podany w linku.
Bo zalanie niekoniecznie ma związek z węglami, ale źle zbilansowaną dietą...trening może być nieodpowiedni i wyliczone zapotrzebowanie też.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9051 Napisanych postów 82733 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699767
Musisz wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne:
https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html 
jeżeli zdecydujesz się na budowanie masy dodajesz 500kcal
Spróbuj ułożyć dietę na podstawie art :
https://www.sfd.pl/Potrzebujesz_Diete_Masz_Pytania_ZAJRZYJ-t379384.html 
https://www.sfd.pl/Zbiór_linków_działu_Odżywianie-t418003.html 
Wstaw do poprawy wg wskazówek :
https://www.sfd.pl/-t922822.html 
Proponuję również przeczytać:
http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 112 Wiek 35 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 2863
Wiek :27
Płeć : mężczyzna
Waga : 72
Wzrost : 182
Aktywność w ciągu tyg : praca fizyczna lekka, fbw 5x5, 3 x w tyg
Odżywianie : zbilansowane :D
Cel : masa
Ograniczenia żywieniowe :nie jem ryb , "staram sie" unikac glutenu
Stan zdrowia : niedoczynnosc tarczycy
Preferowane formy aktywności fizycznej :
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak
Stosowane wcześniej diety : nie

Tak jak napisalem w ankiecie biednie moze ta dieta bo staram sie unikac glutenu dlatego ryz zazwyczaj , taki przykladowy dzien ,mięsa zamieniam czasto.


...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Ta pierś z kurczaka pieczona dulano, to ta wędlina z lidla? Jeśli tak, to nienajlepiej. Wędliny maja wiecej dodatków, konserwantów i wypełniaczy niż mięsa

Jeśli to mięso z kurczaka zrobione przez Ciebie, to ok, z tym, że ważymy produkty przed obróbką.

Odnośnie poisłku z omletem - to ten omlet rozbij na poszczególne składniki - jaja, tłuszcz, dodatki, bo nie wiadomo,co się pod tym zapisanym w bazie potreningu omletem kryje.

180 g bułek to za dużo, pieczywo tak, ale żytnie razowe/pełnoziarniste na zakwasie w rozsadnej ilości - i jak się maja te buły do unikania glutenu

Edit: owsiane też maja gluten, no chyba ża są bezglutenowe, makaron durum ma gluten


Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-05-22 15:24:13

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 112 Wiek 35 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 2863
nie moglem znalezc piersi smazonej bez panierki :D no w sumie racja z tym omletem . my fitnesspal mam rozbite wlasnie tak jak mowisz. pieczywo razowe zazwyczaj ze spoko skladem .


Zmieniony przez - nowyPZN89 w dniu 2016-05-22 15:26:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Wpisujesz pierś - wagę przed smażeniem i tłuszcz użyty do smażenia

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Low carb ocena

Następny temat

Redukcja

WHEY premium